Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

PAST PROJECTS

Casino CBD Upgrade

Client: Richmond Valley Council

GeoLINK was engaged by Richmond Valley Council to undertake the design development and documentation of streetscape works within the Casino town centre.

The project required careful consideration of new car-parking arrangements, a bus bay, wider footpaths, new public spaces at key street crossings, and the enhancement of visual and environmental amenity through new street tree-planting and water-sensitive urban design elements.

The design theme was influenced by the existing art deco architectural heritage and the requirements of the annual ‘Beef Week’ celebration. GeoLINK also undertook a detailed analysis of the stormwater drainage system and designed the upgrading of the system of pipes and pits to relieve localised flooding within the CBD.